Події

Глави МЗС країн G7 закликають Росію прояснити, хто винен у трагедії з Навальним

Глави МЗС країн G7 закликають Росію прояснити, хто несе відповідальність за інцидент з російським опозиціонером Олексієм Навальним.

"Ми, міністри закордонних справ країн G7, закликаємо Росію терміново і з повною транспарентністю встановити, хто несе відповідальність за це огидне отруєння, а також віддати їх правосуддю", - йдеться в їх заяві.

У ній наголошується, що це, зокрема, потрібно зробити, "з огляду на зобов'язання Росії в рамках Конвенції про заборону хімічної зброї".

У заяві зазначено, що застосування хімічної зброї неприйнятне, і воно суперечить міжнародним нормам, що забороняють використання такого виду зброї.

Навальному стало погано 20 серпня в польоті з Томська в Москву. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в комі до реанімації омської лікарні. 22 серпня його перевезли на лікування до Німеччини в берлінську клініку Charite.

2 вересня влада ФРН з посиланням на лабораторію Бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлені сліди отрути з групи "Новачок". Російська влада заявляла, що робити остаточні висновки про причини коми Навального передчасно і зажадала доказів від німецької сторони.

7 вересня в клініці Charite повідомили, що Навального вивели зі штучної коми і його стан покращився.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ