Події

Виїзд білоруських опозиціонерів Родненкова і Кравцова з країни не був добровільним - Геращенко

 Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що виїзд білоруських опозиціонерів Антона Родненкова та Івана Кравцова з країни був "насильницьким видворенням".

"Від себе додам - це не був добровільний виїзд. Це було насильницьке видворення з рідної країни. Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі, через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон. Вона залишилася на території республіки Білорусь", - написав Геращенко в соцмережі Facebook у вівторок.

"Всю відповідальність за її життя та здоров’я несе персонально Олександр Лукашенко", - додав він.

Як повідомлялося, днем раніше в ЗМІ з'явилася інформація про зникнення Колесникової, перестали виходити на зв'язок Родненков і Кравцов. Вранці у вівторок деякі Telegram-канали повідомили, що вони нібито намагалися прорватися через українсько-білоруський кордон, при цьому Колесникову було затримано.

Після цього в Державному прикордонному комітеті Білорусі заявили про те, що представники Координаційної ради білоруської опозиції Колесникова, Родненков і Кравцов проходили прикордонний контроль на кордоні з Україною, однак пізніше повідомили, що Родненков і Кравцов залишили територію Білорусі, а Колесникову було затримано.

Державна прикордонна служба України підтвердила в'їзд до країни Антона Родненкова та Івана Кравцова. Марія Колесникова на українську частину пункту пропуску не прибувала.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ