Події

На Харківщині через лісову пожежу закрито залізничний рух на ділянці Дворічна - Мовчанове - "Укрзалізниця"

У Харківській області через наближення лісових пожеж у Дворічанському лісництві до залізничних колій припинено рух пасажирських поїздів.

"У зв'язку з наближенням вогню до колій тимчасово закрито для руху поїздів перегін Дворічна - Мовчанове. Пасажирські поїзди на зазначеній дільниці не курсують", - повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" у соцмережі Facebook.

У компанії зазначають, що залізничники приєдналися до гасіння лісової пожежі.

"Для цього задіяні два пожежні поїзди", - зазначено у повідомленні.

Як повідомлялося, в середу вдень виникла пожежа у Харківській області на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб'ївки, де виникла пожежа хвойного лісу. Повідомлення про пожежу надійшло на номер 101 о 12:55 в середу, 2 вересня.

"На момент прибуття рятувальників було встановлено, що горить хвойний ліс на площі близько 80 га. Через пориви вітру полум’я почало перекидатись на верхівки дерев та на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом", - ідеться в повідомленні.

Згодом площа пожежі в хвойному лісі в Дворічанському лісництві на околиці с. Гороб'ївки збільшилася з 80 до 400 га. "Загальна площа пожежі становить приблизно 400 га, із них 100 га верхового лісу. Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом. Є загроза розповсюдження полум'я на інший населений пункт - с. Гряниківка". За інформацією обласного главку ДСНС, організована евакуація жителів Гряниківки.

У гасінні пожежі задіяні 13 одиниць техніки і 80 людей особового складу ГУ ДСНС в області. Також задіяний пожежний поїзд, пожежний літак АН-32П та п’ять одиниць техніки лісгоспу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ