Події

Завдяки системі "Безпечне місто" поліцейські Києва затримали зловмисників, які тиждень тримали у заручниках бізнесмена - Крищенко

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що 21 серпня пішов з дому та не повернувся 48-річний житель Печерського району столиці, за фактом чого слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою кваліфікацією - безвісти зниклий, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України в Києві.

Як повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, завдяки співпраці з центральним апаратом Національної поліції, Департаментом карного розшуку, іншими оперативними службами під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва правоохоронці упродовж восьми діб розкрили злочин і звільнили заручника. Встановлено, що чоловік зник, коли поїхав на ділову зустріч 21 серпня у Печерському районі столиці. Невідомі схопили його посеред вулиці, заштовхали у свою автівку та повезли з Києва.

"Завдяки системі "Безпечне місто", зокрема камерам відеонагляду, встановлено автомобіль викрадачів і декількох осіб, які могли бути причетні до цього викрадення. У подальшому встановлено місце тримання чоловіка, звідки він, до речі, намагався втекти, при цьому отримавши переломи нижніх кінцівок. У подальшому його перевезли у Фастівський район, де продовжували незаконно утримувати в одному з будинків. Під час кропіткої цілодобової роботи та злагоджених дій усіх задіяних служб та відомств ми встановили коло осіб, причетних до викрадення бізнесмена", - розповів Крищенко.

У суботу під час проведення спеціальної операції за силової підтримки КОРД затримали шістьох підозрюваних, зокрема замовника та організатора цього злочину. Заручника звільнили, наразі він перебуває у лікарні під охороною.

За словами прокурора Києва Олега Кіпера, надалі кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України:

"Шістьох осіб затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у злочинах, за які передбачено до семи років позбавлення волі. Наразі Печерський районний суд обирає підозрюваним запобіжні заходи", - розповів він.

Як повідомила прокурор Київської місцевої прокуратури №6 Дарина Добровольська, за звільнення чоловіка зловмисники вимагали понад $2 млн.

За словами начальника відділу управління карного розшуку столичної поліції Дмитра Сиченка, під час обшуків у фігурантів вилучено 12 ручних гранатометів, 28 гранат різних систем, понад 5000 патронів, автоматичну зброю, пістолети, а також запали та 400 грамів тротилу. Наразі встановлюється походження зброї та боєприпасів і ціль їх зберігання. Все вилучене направлено на експертизу. Досудове розслідування триває.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ