Події

Байден перед виборами має більшу підтримку військовослужбовців США, ніж Трамп - опитування

Лише 37,4% діючих військовослужбовців США підтримують переобрання нинішнього президента країни Дональда Трампа на виборах в листопаді, в той час як за кандидатуру Джо Байдена виступають 43,1% військових - такі дані опитування, проведеного на замовлення видання The Military Times та Інституту у справах сімей ветеранів та військовослужбовців при Університеті в Сіракузах (штат Нью-Йорк, США).

Згідно з даними опитування, половина його учасників негативно ставляться до поглядів Трампа, а 42% різко їх не схвалюють, у той час як протилежної думки дотримуються 38% опитаних.

В опитуванні, проведеному перед Республіканським і Демократичним з'їздами, взяли участь 1018 людей, переважно серед кар'єрних військовослужбовців.

Спостерігачі нагадують, що раніше Трамп заявляв про те, що він користується сильною підтримкою серед військових, і заявляв про намір збільшити фінансування Пентагону. Однак ситуацію затьмарили часті суперечки з керівництвом міністерства оборони, зокрема з Джимом Меттісом, який пішов у відставку з поста глави відомства в 2018 році, а також політичні розбіжності з нинішнім міністром оборони Марком Есперо і главою об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ