Події

У Хорватії через іноземних туристів зросла кількість випадків зараження коронавірусом

У Хорватії, що активно приймає іноземних туристів, із середини серпня почали фіксувати зростання кількості заражених коронавірусом, повідомляє видання Balkaninsight.

"У першій декаді серпня кількість нових заражень було стабільною і не перевищувала в середньому 100 на день. Минулого тижня вона почала збільшуватися, в понеділок у країні було виявлено 136 випадків. У результаті Австрія, Велика Британія та Словенія внесли Хорватію до "червоного" списку країн, небезпечних для поїздок", - пише портал.

"Влада Німеччини попередила про небезпеку поїздок до Шибеника і Далмації. Велика Британія з 22 серпня запровадила 14-денний карантин для осіб, які повертаються з Хорватії. Ці країни дають велику частину іноземного турпотоку, що приїжджає до балканської країни", - повідомляє видання.

Міністр охорони здоров'я Хорватії Вілі Берос заявив, що зростання кількості заражень - наслідок того, що Хорватія відкрита для туризму. Водночас в уряді стверджують, що зміни в статистиці пов'язані лише зі збільшенням обсягу тестування.

Хорватія однією з перших в Європі, ще наприкінці травня, відкрила кордони для туристів спочатку з Євросоюзу, а з 14 липня і третіх країн. Як стверджує міністр туризму країни Ніколіна Брняц, туристичний сезон в умовах пандемії виявився вдалим - за його підсумками Хорватія прийме 50% від торішнього іноземного турпотоку, і це на 20% більше, ніж очікувалося.

Загалом у Хорватії заразилися 8,3 тис. людей, 173 померли.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ