Події

У Києві відкрився 49-й міжнародний кінофестиваль "Молодість"

У Києві відкрився 49-й міжнародний кінофестиваль "Молодість", конкурсні фільми можна дивитися онлайн, повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації.

"Сьогодні кінофестиваль "Молодість" - це один із найбільших кінофорумів Східної Європи. Дуже приємно, що до нас приїхали гості з Німеччини, Швейцарії, Румунії, Польщі та Канади, США, Данії та багатьох інших країн. Цього року на фестивалі представлять 150 стрічок! Тому протягом найближчих семи днів нас чекає багато емоцій і відкриттів", - сказав мер.

Він зазначив, що збільшується і географія фестивалю. Крім кінотеатру "Жовтень", фільми можна буде подивитися в Будинку кіно і під Аркою дружби народів.

Кличко наголосив, що в нових реаліях в 2020 році фестиваль відбудеться з залученням онлайн-платформи. Всі бажаючі зможуть безкоштовно дивитися конкурсні фільми онлайн. Також глядачі зможуть віддати голос за картину, яка їм сподобається. "І почесну нагороду "Золотий Скіфський олень"отримають фільми і актори, які сподобаються більшій кількості шанувальників кіно", - додав мер.

"Мені дуже приємно, що все більше міжнародних подій - культурних, спортивних та інших - відбуваються саме в Києві. Це підіймає престиж не тільки столиці, а й нашої держави в цілому. І ми, як столична влада, і надалі будемо надавати підтримку і сприяння в організації та проведенні таких важливих подій. Тому успіху нинішній "Молодості"! Нехай панує в Києві кіно", - підсумував Кличко.

Як повідомлялося, в зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 і продовженням карантину, кінофестиваль "Молодість", раніше запланований на проведення з 30 травня до 7 червня 2020 року, перенесений на літній сезон.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ