Події

Марш незалежності України 24 серпня очолять Ярош і Забродський

Марш незалежності, який відбудеться в День Незалежності 24 серпня, очолять герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський і командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош. Анонс події з відповідним відеороликом на своїй сторінці у Facebook оприлюднив ветеран АТО/ООС і громадський активіст Олександр Погребиський.

"За п'ять років ми разом відродили армію, яка змогла захистити країну. П'ять років військовий парад був повагою українського народу до своєї армії, звітом влади перед своїм народом за зроблене у сфері обороноздатності. Вже другий рік поспіль влада країни, на яку напали і веде війну, відмовляється від такого звіту. Тому що нічим звітувати. Бо захист і армія, на жаль, перестають бути пріоритетом. 24 серпня о 10:30 ми - учасники цієї війни, збираємося тут, біля метро "Університет", - сказав Забродський.

"Щоб довести, що Україна і далі буде чинити спротив російській агресії і спробам реваншу колабораціоністів, які намагаються знищити нашу державність. Ми маємо ще раз довести, що нам - українцям – не "какая разница". Що Україна - це незалежна, самостійна, соборна держава", - сказав Ярош.

Окрім того, за словами Забродського, мета проведення маршу - "продемонструвати нашу шану тим, хто і зараз захищає нашу Батьківщину". "Ми готові до захисту України. З незалежністю не жартують", - наголосив він.

За словами Погребиського, всіх учасників Маршу вже починаючи з 9:00 очікуватимуть біля станції метро "Університет" у центрі Києва волонтери, "які допоможуть дізнатися, куди стати, щоб пройти гордим маршем разом з Героями нашої держави".

Бойові командири закликали ветеранів ЗСУ, добровольців, учасників війни проти російської агресії, волонтерів, громадських активістів та всіх, кому небайдужа Україна, віддати в цей день данину армії і продемонструвати патріотичну єдність.

Раніше на 9:00 24 серпня біля станції метро "Університет" було оголошено збір учасників Маршу захисників України, які також планують пізніше пройти бульваром Шевченка та Хрещатиком. Окрім того, згідно з інформацією Київської міської державної адміністрації, одночасно і в тому самому місці планується акція і хода громадської організації "Об'єднані війною, 90-й батальйон".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ