Події

СБУ розслідує розтрату 12 млн грн держкоштів "Укрзалізницею", відбуваються обшуки

Служба безпеки України задокументувала багатомільйонну корупційну схему під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу "Укрзалізниці".

Як зазначено в повідомленні на сайті СБУ в четвер, за даними попереднього розслідування, корупційну схему організував менеджмент філії "Пасажирська компанія" "Укрзалізниці" через афілійовані комерційні структури, зокрема з ознаками фіктивності.

У СБУ повідомили, що протягом 2019-2020 років філія виділила понад 60 млн грн для закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу, а переможцями тендерних торгів стали підконтрольні організаторам структури.

Ініційована СБУ експертиза засвідчила безпідставне завищення вартості продукції, яке завдало збитків державі на суму майже 12 млн грн.

Наразі СБУ спільно з Нацполіцією здійснює в Києві та Вінниці низку обшуків у службових приміщеннях "Укрзалізниці" та офісах комерційних структур.

Операцію з викриття оборудки здійснювало Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ та Управління СБУ у Вінницькій області спільно з ГУ НП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області.

Як повідомлялося, наприкінці липня Служба безпеки України задокументувала масштабне розкрадання коштів АТ "Укрзалізниця" шляхом закупівлі неякісних запчастин на 200 млн грн у 2018-2019 роках.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ