Події

Україна та Грузія підписали план двосторонньої співпраці між оборонними відомствами

Міністр оборони Грузії Іраклі Гарібашвілі та міністр оборони України Андрій Таран у середу підписали план двосторонньої співпраці між оборонними відомствами країн, повідомляє посольство України в Грузії.

Згідно з повідомленням посольства на сторінці у Facebook, до Грузії з офіційним візитом прибула делегація Міністерства оборони України на чолі з міністром оборони Андрієм Тараном.

"Під час зустрічі міністри оборони України та Грузії обговорили безпекову ситуацію в Україні, Грузії та в Азово-Чорноморському регіоні, заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції в ЗС України та СО Грузії, розвиток співробітництва у форматі НАТО-Грузія-Україна", - зазначено в повідомленні.

Так, за результатами зустрічі міністри оборони Грузії та України підписали план двосторонньої співпраці.

У свою чергу прес-служба Міноборони України повідомила, що окрему увагу під час зустрічі міністри приділили стану та перспективам імплементації завдань оборонної реформи.

"Домовленості, яких ми досягли, сприятимуть зміцненню обороноздатності наших держав, підвищенню оперативних і бойових можливостей Збройних сил України та Сил оборони Грузії, загалом гарантуватимуть мир і благополуччя нашим народам", - зазначив Таран.

Він також наголосив, що одним із спільних викликів для України та Грузії є відновлення територіальної цілісності держав і звільнення окупованих Росією. Саме на це спрямоване стратегічне партнерство, одним із головних елементів якого є співпраця у сфері безпеки та оборони.

"Це мій перший офіційний візит на посаді міністра оборони України, і я задоволений тим, що здійснив його у дружню державу, яка твердо й послідовно підтримує всі заходи, спрямовані на відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - сказав глава Міноборони України під час спільного брифінгу з міністром оборони Грузії.

Крім того, Таран подякував грузинській стороні за всеосяжну підтримку в політичній, оборонній, дипломатичній сферах, а також за реабілітацію українських військових і членів їхніх сімей.

Зазначається, що також під час візиту українська делегація поклала вінок до меморіалу героїв, загиблих за єдність Грузії, та відвідала лінію окупації у Цхінвальському регіоні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ