Події

Гутерріш зажадав негайного звільнення президента і прем'єра Малі після заколоту

Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш зажадав негайного і беззастережного звільнення президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейти і прем'єр-міністра Бубу Сіссе з-під арешту, йдеться в заяві прес-секретаря генсека Стефана Дюжарріка.

"Генеральний секретар з глибоким занепокоєнням стежить за подіями в Малі, включно з військовим заколотом, кульмінацією якого став арешт президента Ібрагіма Бубакара Кейти і членів його уряду раніше сьогодні в Бамако", - йдеться в поширеній заяві.

За словами Дюжарріка, Гутерріш "рішуче засуджує ці дії і закликає до негайного відновлення конституційного порядку і верховенства закону в Малі".

"З цією метою він вимагає негайного і беззастережного звільнення президента і членів його кабінету", - наголошується в заяві.

У Малі у вівторок стався заколот військовослужбовців, що почався на крупній військовій базі в Каті поблизу столиці Малі Бамако. Військові, що збунтувалися, заарештували президента країни Ібрагіма Бубакара Кейту і прем'єр-міністра Бубу Сіссе. В останні тижні в Малі відбувалися акції протесту з вимогами відставки президента і глави уряду.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ