Події

У Слов'янську проведена ексгумація тіл загиблих під час бойових дій 2014 року

У Слов'янську співробітниками поліції проведена ексгумація тіл загиблих під час бойових дій 2014 року, повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Більшість інформації з ексгумації становить таємницю слідства. Попередньо відомо, що останки належать людям, які загинули під час окупації Слов'янська в 2014 році. У загиблих взяті біологічні зразки для проведення молекулярно-генетичних експертиз із можливістю надалі встановити їх особи. Відповідні зразки будуть направлені до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Це дозволить полегшити страждання людей, рідні яких пропали безвісти і які шість років живуть у невідомості", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Донецькій області у вівторок.

Місце поховання розташоване на території кладовища в Слов'янську. На розкопках були присутні незалежні експерти з судової медицини від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Процедура тривала два дні і проходила за міжнародними стандартами. Правоохоронці використовували сучасні методи вилучення і транспортування тіл, щоб забезпечити збереження біозразків і речових доказів", - відзначили в поліції.

Ексгумація допоможе встановити долю безвісти зниклих і забезпечити ефективне розслідування обставин їх загибелі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ