Події

Білорусь у понеділок розпочинає навчання ракетних військ і артилерії біля БелАЕС на кордоні з Литвою, стягує до кордону танки і десантну бригаду

Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил Білорусі з 17 по 20 серпня виконають завдання із заступання на бойове чергування на ділянку місцевості поблизу острівця (поблизу БелАЕС, Гродненська обл., біля кордону з Литвою - ІФ), повідомило Міноборони країни.

"Із 17 до 20 серпня відповідно до Плану підготовки Збройних Сил на військових полігонах і окремих ділянках місцевості відбудеться низка тактичних навчань із батареями реактивних дивізіонів із висуненням на ділянку місцевості поблизу Острівця, полігони "Гозький" і "Німан". Підрозділи ракетних військ і артилерії виконають завдання, заступивши на бойове чергування у призначених об'єктах", - йдеться в повідомленні Міноборони.

У повідомленні також наголошується, що "підрозділи 147, 1146 і 740 зенітних ракетних полків висунулися в зазначені райони і заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони в рамках охорони державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі".

Крім того, "в рамках батальйонного тактичного навчання особовий склад 103-ї повітряно-десантної бригади (базується у Вітебську - ІФ) висунеться на полігон "Гозький", де спільно з органами прикордонної служби опрацює питання посилення ділянок державного кордону", поінформували в Міністерстві.

Міноборони також анонсувало танкові навчання поблизу кордону з Литвою. "Також у цей період на "Обуз-Ліснівському" і "Гозькому"полігонах відбудуться планові заняття з бойової підготовки з бойовою стрільбою окремих танкових і механізованих батальйонів 6-ї і 11-ї окремих механізованих бригад", - йдеться в повідомленні.

"Наразі війська займають райони з навчання на полігонах і ділянках місцевості, завершують їх фортифікаційне обладнання і перебувають у готовності до виконання навчально-бойових завдань", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, напередодні президент Олександр Лукашенко доручив перекинути бригаду десантників з Вітебська в Гродно.

"Те, що відбувається на цих територіях (на Заході - ІФ), спокійно спостерігати за цим ми не можемо. Наших військових також непокоїть ця проблема. Тому я попрошу додатково, оскільки ситуація на західному кордоні напружена, повітряно-десантну бригаду з Вітебська перекинути в Гродно", - заявив Лукашенко в ефірі телеканалу "Білорусь 1" у суботу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ