Події

Генпрокуратура відмовилася залучити іноземних експертів до фонозаписів у справі Кучми

Слідчий Генеральної прокуратури України відмовив адвокатам другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми в залученні іноземних експертів до проведення фоноскопічних експертиз у кримінальній справі, порушеної проти Л.Кучми.

"Слідчий не назвав мотивів та підстав такого рішення, не надав тексту постанови про відмову, однак пояснив, що Л.Кучма має право оскаржити постанову про відмову у прокурора", - йдеться у повідомленні адвоката Л.Кучми Віктора Петруненка, переданому до агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Захист Л.Кучми вважає таку відмову незаконною і звернувся до слідчого із проханням надати цю постанову для ознайомлення. "Адвокати сподіваються, що слідчий у встановлені законом терміни надасть постанову про відмову в задоволенні клопотання Л.Кучми і їх підзахисному не створюватимуть перешкод в оскарженні цього незаконного рішення", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 квітня адвокати Л.Кучми подали клопотання про залучення іноземних експертів до проведення шести фоноскопічних експертиз. Це звернення адвокатів було викликано тим, що, на їхню думку, проведені у справі експертизи не дають відповідей на принципові питання кримінальної справи.

Захист Л.Кучми пропонував залучити до експертизи Стюарта Аллена (президент і головний інженер "Лігал Сервіс Груп"), Яна П.Х. ван Сантена (підрозділ біомедичних комп'ютерних наук, Центр розуміння усної мови, Орегонський університет здоров'я і науки), Дюрана Рене Бего (директор "Аудіо Форензик Центр", "Чарльз М. Салтер Ессоушейтс, Інк".), Френа Піацца (професійний фахівець, президент "Аудіопейнт Лтд").

Досудове слідство стосовно Л.Кучми завершено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ