Події

Зеленський підписав закон про сільськогосподарську кооперацію

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 819-ІХ "Про сільськогосподарську кооперацію", прийнятий Верховною Радою 21 липня 2020 року, повідомляє прес-служба президента.

Закон регулює правовідносини в сфері створення, діяльності та припинення сільськогосподарських кооперативів з урахуванням міжнародних стандартів.

На законодавчому рівні закріплюються демократичність, добровільність і відкритість членства як принципи створення і діяльності сільськогосподарських кооперативів, обов'язковість участі члена в господарській та іншій діяльності кооперативів та їх об'єднань; автономність, незалежність, співпраця кооперативів; сприяння їх розвитку (освіта, навчання, інформація) і врахування інтересів територіальної громади.

Також, документ вносить зміни до Господарського та Цивільного кодексу України, закони України "Про фермерське господарство", "Про кооперацію" та "Про особисте селянське господарство", якими передбачено усунення законодавчих колізій, врегулювання перехідних відносин діяльності сільськогосподарських виробничих кооперативів, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів і їх об'єднань на момент набуття чинності цього закону.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ