Події

Ткаченко вважає за необхідне переглянути механізм проведення міністерством творчих конкурсів

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає за необхідне переглянути механізм проведення міністерством творчих конкурсів.

"Творчі конкурси - хороша ініціатива, бо країна потребує більшої кількості якісної патріотичної продукції в інформаційному просторі, особливо в часи кризи. Однак на сьогодні, на жаль, механізми відбору проектів, що подаються на такі конкурси, працюють не ідеально. Саме тому бачу гостру необхідність перегляду механізму проведення Міністерством мистецьких конкурсів, яким я і планую зайнятися найближчим часом", - написав Ткаченко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, творчі конкурси мають керуватися трьома принциповими пунктами: умови проведення конкурсу та визначення переможців мають бути максимально прозорими; автори проектів повинні мати релевантний попередній досвід або незаплямовану репутацію; проекти, які перемагають у таких конкурсах, мають бути затребувані громадянами країни, а програма, за якою виділяється фінансування на той чи інший продукт, заздалегідь узгоджена.

Ткаченко додав, що найближчим часом представить результати аудиту цієї сфери.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ