Події

На Київщині затримали підлітка, який задушив 12-річну дівчинку

У Яготині Київської області затримали 15-річного місцевого жителя, якого підозрюють у вбивстві 12-річної дівчинки, повідомляє поліція Київської області.

"Поліція Київської області проводила заходи щодо розшуку зниклої 12-річної жительки міста Яготина, яка зникла у ніч на 10 серпня. Відповідне повідомлення до поліції надійшло від батька о 4-й годині ранку. Поліцейські одразу розгорнули масштабні пошуки, було піднято за тривогою особовий склад місцевого відділення поліції", - зазначено у повідомленні в соцмережі Facebook.

Заступник начальника ГУ Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов на своїй сторінці у Facebook уточнив, що батько заявив, що дозволив дочці гуляти до 3:00.

"Під ранок стурбований чоловік заявив до Яготинської поліції про пропажу його 12-річної доньки Софії. Начебто, ввечері він їй дозволив гуляти до 3-ї години ночі, але вона до ранку вдома так і не з’явилась", - розповів Нєбитов.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці відновили перебіг подій того вечора, коли зникла дитина, опитали коло родичів, знайомих, однокласників, друзів, усіх тих, з ким вона спілкувалась напередодні.

"Співробітники поліції встановили неповнолітнього місцевого жителя, який зізнався, де залишив бездиханне тіло зниклої дівчинки. Ним виявився 15-річний місцевий житель, товариш потерпілої. Він наразі затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Тіло дівчинки з синцями на шиї знайшли біля водойми", - повідомляють у поліції.

"Конфлікт стався на ґрунті сексуальних домагань з боку хлопця, і отримавши відмову, задушив дівчинку її ж ременем", - уточнив Нєбитов.

За фактом було розпочато кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підлітку загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Батька дівчинки також буде притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої законом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ