Події

За участь у несанкціонованих акціях 9 серпня у Білорусі затримано майже 3 тис. осіб

Майже 3 тисячі осіб затримано у Білорусі за участь у несанкціонованих масових акціях 9 серпня, повідомила у понеділок прес-служба міністерства внутрішніх справ.

"У ніч з 9 до 10 серпня 2020 року у країні було зафіксовано осередкові збори громадян у районі виборчих дільниць і на центральних площах у 33 населених пунктах. Загалом у країні за участь у несанкціонованих масових заходах затримали майже 3 тисячі осіб. Із них майже тисячу - у Мінську і понад дві - в інших регіонах республіки", - йдеться в поширеному МВС повідомленні.

У відомстві заявили, що "стосовно порушників бойову зброю не застосовували". "Загиблих немає", - стверджують у МВС.

За інформацією МВС, у Мінську приблизно о 22:00 у районі стели "Мінськ - місто-герой" протестувальники "запалювали фаєри, розкидали на проїжджу частину шипи, цвяхи, споруджували барикади з мобільних турнікетів, розбирали тротуарну плитку та закидали нею та іншими предметами правоохоронців".

Крім того, додали в МВС, активне протистояння органам правопорядку вчинено у Пінську, "де група агресивно налаштованих громадян із використанням загострених кілків, прутів, каміння та арматури спробували організувати напад на співробітників міліції". "Частина громадян, доставлених до лікувальних закладів країни, перебувала у стані алкогольного сп'яніння", - стверджують у МВС.

9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній глава держави Олександр Лукашенко набрав 80,23% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 9,9%.

Після оголошення ввечері в неділю офіційних попередніх результатів виборів у Мінську та деяких інших містах Білорусі розпочалися акції протесту, які припинили співробітники силових структур.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ