Події

Кабмін України з суботи переходить на надзвичайний режим роботи через погіршення епідситуації з COVID-19 в країні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що стрімке погіршення епідемічної ситуації в країні вимагає скоординованих дій влади на всіх рівнях у зв'язку з чим з суботи, 8 серпня, уряд переходить на надзвичайний режим роботи.

"Сьогодні в Україні встановлений черговий антирекорд за кількістю нових хворих COVID-19 - 1 453 людини. Найбільше нових випадків - в Києві, Одеській, Львівській і Харківській областях. Тому з завтрашнього дня уряд переходить на надзвичайний режим роботи: кілька разів на тиждень будуть проводитися засідання комісії ТЕБ та НС для посилення контролю над епідемічною ситуацією в країні", - цитує прем'єра прес-служба Кабміну в п'ятницю ввечері.

У прес-службі також повідомили, що в суботу планується провести позачергове засідання Кабміну, на якому планується розглянути питання погіршення ситуації з епідемією коронавірусу в регіонах країни, зокрема, питання про епідситуацію в тимчасово окупованому Криму, де можуть занижувати реальні показники захворюваності COVID-19.

У прес-службі зазначили, що в п'ятницю на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС було розглянуто питання про внесення змін до постанови № 641 в частині розширення і змін до переліку критеріїв визначення кольору епідемічної небезпеки. Відповідні зміни необхідні для того, щоб повною мірою і своєчасно реагувати на виклики.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ