Події

"Справу ОАСК" може бути передано до ДБР, припустив адвокат Головань

 Справу за підозрою голови та суддів Окружного адмінсуду Києва (ОАСК), а також голови Державної судової адміністрації (ДСА) може бути передано Державному бюро розслідувань (ДБР), вважає адвокат Ігор Головань.

"Виявляється, у знаменитому провадженні про суддів ОАСК існує таємничий спір про підслідність. Тобто, якийсь інший орган досудового розслідування дуже хоче діяльність суддів ОАСК розслідувати. Хоче настільки пристрасно, що готовий провадження у НАБУ забрати. Але сам той таємничий орган чомусь поки що залишається в тіні. І колега Палій виступив адвокатом не тільки заступника голови ОАСК, а й того таємничого органу досудового розслідування", - написав Головань у соцмережі Facebook.

"І чи не ДБР це часом? Адже саме ДБР неодноразово незаконно бралося розслідувати підслідні НАБУ справи. Якщо мій здогад про бажання передати резонансну справу з НАБУ саме до ДБР підтвердиться, і так зрозуміле стане очевидним", - додав він.

Головань також зазначив, що в оприлюдненому тексті резолютивної частини рішення суду не зазначений процесуальний статус Палія, клопотання якого суд зобов'язав розглянути генерального прокурора, а також не згадується той факт, що він адвокат.

Як повідомлялося, рішення Печерського райсуду Києва про передачу "справи ОАСК" було ухвалено 4 серпня. У НАБУ заявили, що готують скаргу на слідчого суддю Печерського райсуду Києва до Вищої ради правосуддя, а Спеціалізована антикорупційна оскаржить його рішення у Вищому антикорупційному суді. У НАБУ вважають, що, ухваливши таке рішення, суд вийшов за межі своїх повноважень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ