Події

За I півріччя ДФС вилучила майже 6 млн літрів алкоголю та спирту, які реалізовувались через Інтернет – Сергій Солодченко

Податкова міліція у першому півріччі 2020 року вилучила з незаконного обігу 1,5 млн літрів спирту та 5,5 млн літрів алкогольних напоїв, з яких 75% та 84% реалізовувались через мережу Інтернет, передає офіційний портал ДФС, з посиланням на повідомлення виконуючого обов’язки Голови ДФС України Сергія Солодченко під час онлайн-конференції. 

"Незаконна торгівля підакцизними товарами через мережу Інтернет – одна з окремих проблем, яка турбує не лише фіскальну, але й податкову службу, профільний Комітет Верховної Ради України та легальних виробників, продукцію яких підробляють та реалізовують споживачам, завдаючи значних збитків державі. Підступність цього явища ще й в тому, що вживання такої продукції загрожує життю та здоров’ю людей”, – зазначив Сергій Солодченко.

Керівник служби повідомив, що найчастіше фальсифікований алкоголь продається в паперових пакуваннях. При цьому в Україні заборонено розливати міцні напої в подібну тару.

"Паперові пакети ємністю літр, два, п’ять, в яких розлито міцний алкоголь – це 100% фальсифікат. Такі товари завжди реалізуються саме через Інтернет”, – розповів виконуючий обов’язки Голови ДФС.

Державна фіскальна служба вже зверталась до Міністерства фінансів України та профільного комітету Верховної Ради України з пропозицією запровадити пряму заборону онлайн торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами. Наразі перешкодою є іноземні сервери "інтернет-вітрин", які неможливо заблокувати лише силами ДФС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ