Події

Перехоплювальні паркінги в Києві облаштують біля шести станцій метро - Кличко

Перехоплювальні паркінги облаштують біля шести станцій метро Києва, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Перехоплювальні паркінги облаштують біля шести станцій метро. І перший із них - біля метро "Видубичі" - вже місяць як працює. Це парковка на 193 місця. Там встановили нове освітлення, транспортне і пішохідне огородження, навігацію. Облаштували два пішохідних переходи, зробили дорожню розмітку. Проклали також оптоволокно і встановлять найближчим часом десять камер відеоспостереження", - повідомив Кличко під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.

За його словами, сьогодні міська влада тестує, наскільки користується попитом цей паркінг і що треба ще зробити, щоб людям було зручно. В середньому щодня на паркінгу "Видубичі" залишають 120-140 автомобілів.

"Перехоплювальні паркінги зробимо на в'їздах до столиці за п'ятьма напрямками: поблизу станцій метро "Академмістечко", "Святошин", "Червоний Хутір", "Іподром", "Сирецька". Загалом на них зможуть розміститися майже 2 тис. автомобілів. Облаштовуючи перехоплювальні паркінги, місто надає водіям альтернативу - залишити авто на стоянці й слідувати далі громадським транспортом. Завдяки цьому ми розвантажимо центральну частину міста від приватного транспорту і зменшимо пробки в столиці", - наголосив Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ