Події

Україна ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків

 Київ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків.

"СБУ ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі СБУ в четвер.

Пізніше в прес-центрі української спецслужби заявили, що СБУ переконана, що бойовиків ПВК "Вагнер", яких 29 липня затримали в Республіці Білорусь, має бути екстрадовано в Україну.

"СБУ виступає з відповідною ініціативою й через Офіс генпрокурора України, як це передбачено правовими процедурами, звернеться з клопотанням про екстрадицію зазначених осіб", - ідеться у відповідному повідомленні прес-центру в четвер.

У спецслужбі заявляють, що зібрали достатньо доказів про військові злочини ПВК "Вагнер" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Усі ці особи, як і будь-хто, хто брав участь у захопленні українських територій та інших військових злочинах, повинні постати перед судом й отримати покарання, передбачене законодавством України", - наголосили в СБУ.

Напередодні держагентство "БелТА" повідомило, що співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 "бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину було затримано на півдні країни. Увечері в середу цю інформацію на терміновій нараді Радбезу Білорусі підтвердив голова КДБ Валерій Вакульчик.

У четвер уранці держсекретар РБ Білорусі Андрій Равка заявив, що затримані поблизу Мінська росіяни з ПВК "Вагнер" надають свідчення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ