Події

На Полтавщині четверту добу тривають пошуки зловмисника, котрий тримав у заручниках поліцейського

Правоохоронці у Полтавській області продовжують розшукувати зловмисника, який 23 липня тримав у заручниках поліцейського, поліція сформувала психолого-криміналістичний портрет злочинця.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Полтавської області, оперативно-розшукові заходи для затримання особливо небезпечного зловмисника тривають уже четверту добу.

"Роботу поліцейських і Нацгвардійців ускладнюють персональні навички розшукуваного й специфіка природного ландшафту Миргородського району. На підставі даних, отриманих із різних джерел, а також результатів аналізу дій і мотивації зловмисника, поліція сформувала його психолого-криміналістичний портрет", - ідеться в повідомленні.

Як встановлено, полтавчанин має військову підготовку та навички виживання в екстремальних умовах. Крім того, він має проблеми з психічним здоров'ям на тлі вживання наркотичних засобів.

Як повідомлялося, в Полтаві 23 липня зранку було розпочато спецоперацію із затримання підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, вчинив опір, погрожував співробітникам поліції гранатою РГД-5 і взяв працівника карного розшуку в заручники.

Після переговорів зловмисник відпустив взятого в заручники поліцейського в обмін на начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції України в Полтавській області Віталія Шияна, зажадав автомобіль і вирушив ним разом із новим заручником у бік виїзду з міста, після чого їздив дорогами Решетилівського району Полтавської області.

Поліція повідомила, що зловмисник є місцевим жителем, йому 32 роки, його звуть Роман Скрипник і він неодноразово був судимий за скоєння майнових злочинів і зберігання наркотичних речовин. Запропонована ним вимога - не притягувати його до кримінальної відповідальності.

Після зловмисник, який захопив заручника і залишив місто наданим йому правоохоронцями автомобілем, посеред дороги залишив автомобіль і зник у лісопосадці, заручник неушкоджений.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області.

Прокуратура Полтавської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя співробітників правоохоронних органів і захоплення їх як заручників, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ст.348, ст.349, ч.1 ст.263 КК України).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ