Події

Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на наступний фінансовий рік

Проект оборонного бюджету США на наступний фінансовий рік прийнятий в четвер у Сенаті, "за" висловилися 86 сенаторів, "проти" - 14.

Напередодні палата представників Конгресу США ухвалила цей проект, який, зокрема, передбачає посилення санкцій стосовно газопроводів "Північний потік 2" і "Турецький потік", повідомляють місцеві ЗМІ.

У Палаті представників законопроект був схвалений 295 голосами "за", 125 конгресменів виступили "проти".

Проект оборонного бюджету на суму $ 740,5 млрд, запропонований Палатою представників, охоплює низку аспектів: від створення фонду в $ 3,6 млрд для протидії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні до виділення $ 1 млрд на допомогу Пентагону в забезпеченні готовності до пандемії в умовах коронавірусної кризи.

Що стосується газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", то в новому проекті пропонується посилити вже існуючі санкції. Зокрема, проект передбачає санкції за "сприяння продажу, оренді або надання "трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, "надання страхування і перестрахування", а також послуг або приміщень для "технічної модернізації" суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Також, проект передбачає виділення майже $ 3,8 млрд на програму "Європейська ініціатива стримування".

Законопроект містить у собі положення, спрямовані на те, щоб заборонити президенту США Дональду Трампу скорочувати чисельність американських військових у Німеччині і Афганістані, а також обмежують використання коштів з військового бюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Палата представників і Сенат повинні узгодити свої версії законопроекту, перш ніж відправити його на підпис президенту Дональду Трампу.

Раніше американський лідер погрожував накласти вето на проект.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ