Події

Зловмисник, який узяв у заручники поліцейського в Полтаві, вимагає звільнення від кримінальної відповідальності

Зловмисник, який узяв у четвер у Полтаві в заручники під загрозою підриву гранати правоохоронця, є неодноразово судимим місцевим жителем і вимагає не притягати його до кримінальної відповідальності, заявив прес-секретар ГУ Нацполіції України Полтавської області Роман Грішин.

"Уникнення кримінальної відповідальності, оскільки це (взяття заручника - ІФ) відбувалося під час його затримання, і, звісно, особа не хоче відбувати в місцях покарання, і хоче уникнути кримінальної відповідальності будь-яким шляхом", - повідомив він в ефірі телеканалу ZIK у четвер удень.

Грішин також розповів про зловмисника: "Це місцевий житель, йому 32 роки, він багато разів потрапляв у поле зору поліції, у нього вже є судимості за вчинення майнових злочинів, а також за зберігання наркотичних речовин".

Водночас заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що особою, яка у четвер у Полтаві "вчинила низку злочинів і тримає як заручника полковника поліції, є Скрипник Роман Миколайович, 14.02.1988 р.н.".

Як поінформував Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, Скрипник раніше судимий:

- 2007 рік, ст. 185 ч. 1 КК України - дрібна крадіжка. Обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд. Штраф 510 грн.

- 2008 рік, ст. 185 ч. 2, крадіжка, ст. 190 шахрайство, ч. 1 КК України. Обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд. Обмеження волі на два роки.

- 2014 рік, ст. 185 ч. 2, ст. 309 ч. 2 виробництво або зберігання наркотиків КК України. Обрано запобіжний захід - домашній арешт. Обмеження волі на три роки.

"Бажання зловмисника, яке спонукало його захопити заручника і погрожувати вибухом гранати, - небажання потрапити надовго за грати. Але схоже, що термін позбавлення волі після цих дій буде набагато більшим", - прокоментував заступник голови МВС дії і мотиви зловмисника.

Він також пояснив, що заради безпеки громадян поліція ухвалила рішення дозволити зловмиснику виїхати за межі Полтави. Машину, в якій перебуває підозрюваний і заручник, супроводжує поліція і спецпідрозділи.

"Стратегія дій поліції - переговори, переговори і ще раз переговори", - наголосив Геращенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ