Події

Правоохоронці повідомили про підозру луцькому терористу

Правоохоронці повідомили про підозру Максиму Кривошу, який 21 липня захопив у Луцьку в автобусі 13 заручників і утримував їх понад 12 годин, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що групу процесуальних керівників у провадженні очолює прокурор Волинської області.

Кривошу повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку і зброю. У автобусі перебували 13 людей.

Поліція встановила особу правопорушника - Максим Кривош (1975 р. н.), офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів.

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Одразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ