Події

У МВС вважають правильним відеозвернення Зеленського: інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії луцького терориста

У Міністерстві внутрішніх справ вважають правильними дії президента України Володимира Зеленського з виконання вимог луцького терориста, який захопив вранці у вівторок рейсовий автобус із 13 заручниками, заявив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

"Наразі триває багато дискусій, чи потрібно було президенту йти на його умови й розміщувати відеозвернення. Я можу сказати, що президент зробив усе правильно. Найцінніше, що у нас є, - це життя людей. Інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії терориста", - сказав Геращенко в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Він зазначив, що особистість злочинця було встановлено за 15 хвилин. "Його особу було встановлено за 10-15 хвилин. Ми просто не оголошували це в ЗМІ, щоб він не знав, що ми знаємо, хто він насправді. Було знайдено його книгу, її аналізували психологи", - сказав заступник глави МВС.

За його словами, фахівці склали психологічний портрет терориста з псевдонімом Максим Плохой, тому від нього можна очікувати чого завгодно. Крім того, він мав при собі зброю і демонстрував її, стріляючи з вікон автобуса.

"Він мало не вбив нашого першого заступника начальника поліції Євгена Коваля. Тому ризикувати не можна було. Президент, зробивши таку заяву, зробив умови, щоб терорист здався", - зазначив Геращенко.

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим" захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку та зброю. В автобусі перебували 13 осіб.

Справжнє ім'я терориста - Кривош Максим Степанович (1975 р.н.), він офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Відразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ