Події

Мін'юст США обвинуватив двох китайських хакерів у спробах добути інформацію про розробки вакцини від коронавірусу

Міністерство юстиції США пред'явило обвинувачення в крадіжці комерційних секретів і шахрайстві двом громадянам КНР, які, за версією слідства, намагалися отримати доступ до комп'ютерних мереж американських компаній, що працюють над вакциною від коронавірусу, повідомляє агентство Associated Press (AP).

Згідно з оприлюдненим висновком федеральних прокурорів США, хакери, які викрали в цілому конфіденційні відомості на суму в сотні мільйонів доларів, добували, зокрема, інформацію, яка могла б представляти цінність для уряду КНР.

"І Китай тепер зайняв місце в цьому ганебному клубі таких країн, як Росія, Іран і Північна Корея, які дають притулок кіберзлочинцям в обмін на роботу на ці держави; в даному випадку (їм дали притулок - ІФ), щоб вгамовувати жадібний голод Комуністичної партії Китаю щодо заробленої важкою працею інтелектуальної власності американських і некитайських компаній", - наводить агентство витримки із заяви помічника генерального прокурора з національної безпеки Джона Демерса.

Сторона обвинувачення стверджує, що хакери в січні вторглися в комп'ютерні мережі біотехнічної компанії зі штату Массачусетс, яка вела пошук потенційної вакцини від коронавірусу. Потім хакери обстежили на предмет уразливості мережі компанії в штаті Меріленд, яка опікувалася схожою науковою діяльністю.

Однак, уточнює AP, з обвинувального висновку неясно, чи змогли хакери отримати доступ до інформації, пов'язаної з розробкою вакцин.

США і деякі їхні західні союзники останнім часом обвинувачують Росію, Китай і Іран у хакерських атаках на відомства, які розробляють вакцину від коронавірусу. Так, лідер республіканців у Палаті представників американського Конгресу Кевін Маккарті планує у вівторок внести на розгляд законопроект, який передбачає покарання іноземних хакерів за спроби викрасти дані про дослідження вакцини від коронавірусу, повідомив портал Axios.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ