Події

Офіс генпрокурора і НАБУ підписали зі Швейцарією меморандум про реалізацію проекту повернення активів

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник і посол Швейцарії в Україні Клод Вільд підписали Меморандум про взаєморозуміння між Офісом генерального прокурора, НАБУ і Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва, у рамках якої впроваджуватимуть проект "Повернення активів та доброчесність державного сектору в Україні".

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, меморандум було підписано у вівторок у рамках державного візиту президента Швейцарії Симонетти Соммаруги в Україну. Основною метою проекту є підвищення ефективності застосування Офісом генпрокурора та НАБУ інструментів, методів для розслідування та кримінального переслідування кримінальних корупційних правопорушень, а також інших злочинів у фінансовій сфері.

"Переконана, що така співпраця приведе до великих досягнень уже за декілька років. Усі ми поділяємо спільну мету боротьби з корупцією, яка забирає у держави ресурси, необхідні для розвитку. У рамках нашого проекту ми зможемо удосконалити роботу правоохоронної системи, виробити ефективні механізми повернення викрадених активів, щоб їх інвестувати в майбутнє країни", - зазначила Венедіктова.

Для забезпечення координації проекту посольство Швейцарії в Україні, Офіс генпрокурора та НАБУ проводитимуть регулярні консультації.

Раніше, в червні 2020 року, під час зустрічі Венедіктової з Вільдом сторони обговорили проблемні питання повернення заморожених у Швейцарії активів, шляхи поліпшення співпраці в цьому напрямі, а також домовилися про підписання Меморандуму про партнерство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ