Події

На Рівненщині пом'якшили карантинні заходи - ОДА

У Рівненській області послаблюють карантинні заходи у зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації: дозволяється робота закладів фізкультури, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань, також можуть працювати творчі студії та відкриті майданчики музеїв.

Як повідомляє прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації (ОДА), також епідеміологічна ситуація дозволяє відкрити дитячі садки лише у п’яти районах області.

Відповідне рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

"Завдання №1 - зберегти життя та здоров’я людей. Наші епідеміологи констатують зниження захворюваності. Тому сьогодні ми говоримо про відкриття творчих студій та гуртків для дітей в області. Для підготовки до спортивних змагань - такі самі умови. Я сам спортсмен і чітко розумію, що таке відсутність професійних тренувань... Щодо роботи дитячих садочків, то рекомендуємо їх відкривати лише там, де це дозволяє епідемічна ситуація", - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, при відкритті дитсадків жителям Рівненської області необхідно буде дотримуватися всіх рекомендацій головного санітарного лікаря. Зокрема: обов'язковий температурний скринінг; батьки не мають заходити у садок, вихователі зустрічають дітей на вулиці; організація всіх протиепідемічних заходів тощо.

"Продовжуємо щодня аналізувати епідситуацію й в інших районах і містах області. Коли кількість хворих на коронавірус там знизиться, також рекомендуватимемо відкривати садочки та соціальні об’єкти. Якщо кількість хворих зростатиме або правила карантину в таких закладах порушуватимуться, ми їх знову закриємо", - додав голова ОДА.

Як повідомлялося, у Рівненській області за добу 38 нових випадків захворювання на коронавірус, один смерті і 116 осіб одужали, наразі хворіють 1 955 осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ