Події

Міністерство захисту навколишнього середовища України рекомендує тримати медичні маски в пакетах по 72 години перед утилізацією

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів рекомендує українцям перед домашньою утилізацією використаних медичних масок і рукавичок тримати їх в пакеті щонайменше 72 години.

Медичні установи утилізують ці відходи через ліцензовані переробні підприємства, заявив міністр захисту навколишнього середовища Роман Абрамовський на брифінгу в суботу. Після переробки вони не становлять небезпеки для громадян. Однак під час домашньої утилізації необхідно дотримуватися певної процедури.

"Ми вивчили європейський досвід, ухвалили рішення не регулювати адміністративно це питання, а дати тільки рекомендації. Ми рекомендуємо відходи масок і рукавичок складати в пакет, щільно його зав'язувати і витримати в домашніх умовах приблизно 72 години. Це європейський досвід, він себе зарекомендував, а будь-які адміністративно-регуляторні заходи не дали результатів", – наголосив Абрамовський.

Він уточнив, що Міністерство захисту навколишнього середовища рекомендує за можливості використовувати багаторазові захисні маски.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ