Події

Українці в червні-2020 були найбільше стурбовані нестачею грошей

Українці в червні 2020 року найбільше були стурбовані нестачею грошей, зокрема, в цьому зізналися 42% опитаних у рамках щомісячного опитування Омнібус Info Sapiens.

"Респондентам було запропоновано вибрати до трьох найбільш важливих проблем держави зі списку. У червні найчастіше українці відзначали брак грошей, "щоб жити нормально і не влазити в борги" - 41,8%, раніше, в березні, ця проблема турбувала значно менше людей - 31 %. Перелік проблем був представлений у щомісячному Омнібусі з 2014 року, і вперше за весь період спостережень проблема нестачі грошей вийшла на перше місце, хоча і з несуттєвим розривом з військовим протистоянням на Сході", - повідомила дослідницька агенція в прес-релізі в п'ятницю.

Info Sapiens уточнює, що раніше найбільшим було занепокоєння щодо військового протистояння і / або корупції.

"У порівнянні з березнем також істотно зросла стурбованість військовим протистоянням на Сході України (з 34,9% до 39,7%), безробіттям (з 20,8% до 28,7%) і байдужістю влади до проблем простих громадян (з 23,6% до 27,4%)", - зазначено в релізі.

Однак стурбованість корупцією знизилася - з 36,9% до 32,9%, інфляцією - з 35,7% до 32,5%, кризою держуправління - з 31,8% до 23,2%, свідчать матеріали дослідження.

"Примітно, що, незважаючи на спалах епідемії СOVID-19, стурбованість низьким рівнем медичного обслуговування залишилася на рівні березня (28,4%), можливо тому, що зараз навантаження на медичну систему не є критичним у більшості міст. Також знизилася стурбованість злочинністю і незадовільною роботою правоохоронних органів (з 13,6% до 10,1%), а, отже, карантин не привів до зростання побутової злочинності, принаймні, в суб'єктивному сприйнятті українців", - зазначили в агенції.

Омнібус - це щомісячне національно-репрезентативне опитування, що проводиться на замовлення кількох клієнтів методом особистих інтерв'ю. Обсяг вибірки Омнібуса становить 1000 інтерв'ю.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ