Події

Голова ЄК скликає 8 липня нараду глав інститутів ЄС за участю Меркель з антикризового плану

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про скликання 8 липня наради за участю канцлера головуючої в Раді ЄС Німеччини Ангели Меркель і голів Євроради Шарля Мішеля і Європарламенту Давида Сассолі з пакету антикризового відновлення економіки Євросоюзу.

"Досягнення швидкої і амбітної угоди про європейський пакет відновлення є найвищим пріоритетом ЄС на найближчі тижні", - йдеться в заяві фон дер Ляєн, поширеній у четвер у Брюсселі.

Вона зазначила, що після того, як Єврокомісія представила 27 травня свої пропозиції щодо плану NextGenerationEU і оновленого довгострокового бюджету ЄС на 2021-2027 роки, були встановлені "інтенсивні контакти як з Європейським парламентом, так і з Радою ЄС".

"Ці конструктивні консультації продемонстрували як загальну рішучість діяти на підтримку відновлення Європи, так і спільну позицію з багатьох аспектів пакета. Для швидкого і успішного завершення цієї роботи потрібно сильне політичне керівництво. Тісна координація між інститутами і повна участь Європейського парламенту мають першорядне значення", - заявила голова Єврокомісії.

Вона наголосила на важливості швидкого досягнення угоди за планом відновлення економіки і семирічного бюджету Євросоюзу.

"З цією метою, як це передбачено статтею 324 Договору (про Європейський Союз - ІФ), я запросила голову Європейського парламенту Давида Сассолі, канцлера Німеччини Ангелу Меркель як голову Ради ЄС, а також голову Європейської ради Шарля Мішеля на зустріч 8 липня, щоб підвести підсумки і підготувати інтенсивні політичні переговори, які ще попереду", - повідомила фон дер Ляєн.

Глава Єврокомісії заявила: "Ми несемо спільну відповідальність за те, щоб невідкладно завершити розробку цього пакета заходів з відновлення і показати всім європейцям, що союз готовий діяти на благо всіх".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ