Події

Харківський підприємець продав неіснуючих фотоальбомів майже на 3 млн грн

Харківський підприємець підозрюється в привласненні 2 млн. 864 тис. грн, отриманих за фотоальбоми, які він повинен був передати комунальному закладу охорони здоров'я.

"Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України ... Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

За даними досудового слідства, підприємець уклав договір про закупівлю товару з комунальним закладом охорони здоров'я.

Він виготовив і скріпив своєю печаткою видаткову накладну, згідно з якою він передав до комунального закладу 8 тис. альбомів для фотографій на загальну суму 2 млн. 864 тис. грн. Окрім того, він підготував договір на зберігання цих фотоальбомів, який передбачав безкоштовне зберігання товару у підприємця до кінця цього року.

2 квітня чоловік передав головному бухгалтеру установи охорони здоров'я накладну. Жінка підписала документ, не перевіривши фактичну наявність зазначеного в ній товару. Того ж дня підприємець звернувся до головного лікаря і надав йому на підпис договір відповідального зберігання неіснуючих фотоальбомів і акт прийому-передачі товару.

13 квітня комунальний заклад охорони здоров'я на підставі платіжного доручення провів оплату за неіснуючі альбоми для фотографій на рахунок підприємця.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ