Події

Україна отримала допомогу від МАГАТЕ для боротьби з COVID-19 - МЗС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) направило до України гуманітарну допомогу у розмірі понад 2 млн грн у вигляді обладнання для здійснення діагностики коронавірусної хвороби COVID-19 методом ПЛР, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Допомога від Агентства - це своєчасний і важливий внесок у зусилля України з боротьби з COVID-19. Обладнання для найчутливішої діагностики підвищить технологічний потенціал системи охорони здоров’я в Україні та допоможе врятувати життя людей", - наводить слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби прес-служба МЗС у вівторок.

Допомогу від МАГАТЕ передано державному підприємству "Укрвакцина" Міністерства охорони здоров'я України. Комплект обладнання для здійснення діагностики методом полімерної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією в реальному часі (RT-PCR) розрахований на здійснення 2000 тестів, зазначили в МЗС.

Наголошується також, що наразі Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні в тісній взаємодії з МАГАТЕ опрацьовує можливість отримання Україною додаткової технічної допомоги для боротьби з COVID-19.

МАГАТЕ розпочало проект допомоги країнам-членам на ранньому етапі спалаху пандемії СOVID-19. Реалізація проекту здійснюється за рахунок донорських внесків від країн та організацій із усього світу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ