Події

Італія надасть гумдопомогу рятувальникам, які ліквідують наслідки повеней у західних регіонах України

На звернення посольства України в Римі італійська сторона прийняла рішення надати гуманітарну допомогу для західних регіонів України, повідомили в Департаменті комунікації МВС України.

"Відповідне спорядження і спецтехніку, а саме помпи, обладнані комплектом рукавів, мобільні генератори, рятувальні троси, квадрокоптери, каркасні намети з підігрівом на 10 осіб, костюми для підводних рятувальних операцій, надувні човни з моторами, 4-місні катамарани, рятувальні жилети і шоломи, портативні радіостанції та інше будуть застосовувати рятувальники ДСНС для ліквідації наслідків руйнівних повеней", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в понеділок увечері.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив подяку за співпрацю і допомогу міністру закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

"Протягнути руку допомоги одному у важкі часи - це справжнє співробітництво! Тільки так можна подолати біду, від COVID-19 до руйнівних повеней", - сказав Аваков.

У МВС нагадали, що на початку весни Україна передала Італії дві партії гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом.

Зазначається, що напередодні 20 медиків системи Міністерства охорони здоров'я і МВС полетіли допомагати італійським лікарям.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ