Події

Ізраїль виділив $ 20 тис. на допомогу постраждалим від повені західним регіонам України, спрямовує питну воду, намети, спальні мішки

Ізраїль виділив $ 20 тис. (500 тис. грн) для надання термінової допомоги постраждалим від сильної повені західним областям України.

"Коли ми усвідомили масштаби стихійного лиха в Західній Україні, ми працювали з Міністерством закордонних справ в Єрусалимі, щоб виділити спеціальний бюджет для надання надзвичайної допомоги. Бюджет в 500 тис. грн ($ 20 тис.) на закупку базово необхідного", - повідомив посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон The Jerusalem Post.

Як початкове пожертвування, посольство Ізраїлю доправило тисячі пляшок з водою для жертв повені в Чернівцях і Івано-Франківську. Пізніше на цьому тижні також будуть надані намети і сотні спальних мішків.

Видання зазначає, що Ізраїль приєднався до зусиль українського уряду та інших країн з надання гуманітарної допомоги жертвам стихійного лиха, яке було названо найсильнішим за сторіччя.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський під час недавньої поїздки в Івано-Франківську область поставив завдання Кабінету міністрів залучити до відновлення постраждалих від негоди регіонів міжнародну допомогу.

27 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що США негайно виділяють постраждалим регіонам $ 100 тис., Ізраїль закупив 25 тис. літрів питної води, а Молдова направляє в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ