Події

У Дніпрі СБУ викрила підпільне виробництво неліцензованих антисептиків вартістю понад 1 млн грн

У м. Дніпрі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Дніпропетровської області виявили та припинили підпільне виробництво спиртового дистиляту, який використовували для виробництва неліцензованих антисептиків сумнівної якості.

Як повідомляє прес-центр СБУ, за попередньою версією слідства, незаконний бізнес організували п'ять жителів обласного центру. Підпільний цех із виготовлення спиртового дистиляту вони облаштували в промисловому районі міста.

"Зловмисники закуповували контрафактний спирт в інших регіонах України, а потім розбавляли до допустимого "градуса" під час виготовлення антисептика. Низькоякісний спирт звозили в одне із сіл області для підпільного виготовлення антисептичних засобів без проведення будь-яких лабораторних досліджень", - йдеться в повідомленні.

Так, співробітники відомства встановили, що нелегальна лінія працювала понад три місяці і виробляла 10 тис. флаконів щомісяця орієнтовною вартістю майже 1,3 млн грн. Зазначено, що організатори оформляли підроблені свідоцтва про якість "котрафакту". Продукцію зловмисники реалізовували через інтернет на сайтах приватних оголошень і в одній із відомих аптечних мереж області.

Під час обшуків у підпільному цеху правоохоронці вилучили понад 3 тонни спиртової суміші, 5 тонн хімічних речовин, які можуть використовуватися для виготовлення антисептичних засобів, виробниче обладнання і пакувальну тару. Вартість вилученого спиртового концентрату за мінімальними оцінками становить понад 1,2 млн грн.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) і ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Вилучену продукцію направлено на експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про оголошення зловмисникам про підозру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ