Події

Парламенту пропонують ввести конкурсні процедури для всіх керівних посад в Нацполіції і для просування по службі

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №3722 "Про внесення змін до закону України "Про Національну поліцію" (щодо вдосконалення діяльності поліцейських комісій)".

Ініціатором документа виступив народний депутат фракції "Голос", член парламентського комітету з правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

Законопроектом пропонується внести зміни в ст. 47, 51, 52, 55, 56, 57, 65 і 67 закону України "Про Національну поліцію" в частині доповнення положень про конкурсні комісії, призначення та перебування на службі в органах поліції.

Проект закону передбачає запровадження обов'язкових конкурсних процедур для всіх керівних посад поліцейських і для їх просування по службі, посилення можливостей і перезапуск системи поліцейських комісій, пряме обмеження права на участь у комісіях осіб, які можуть мати навіть потенційний конфлікт інтересів. Також документом пропонується забезпечити обов'язкову і постійну участь професійного психолога в роботі поліцейської комісії і грошову компенсацію за час роботи в таких комісіях за аналогією з компенсацією роботи присяжного.

"Голос" глибоко переконаний, що найбільшим провалом у реформі системи Міністерства внутрішніх справ є кадровий блок. Поліція не змогла оновитися і належним чином виконати всі приписи чинного закону про Національну поліцію, які діють вже багато років. Вона фактично імітує процедури відбору: конкурси, атестації, а також звільнення. Мені це відомо, зокрема, як колишньому депутату Київради, який три з половиною роки безпосередньо забезпечував відбір громадськості в поліцейські комісії і організував їх публічну звітність", - зазначено в коментарі Осадчука до законопроекту на сайті партії.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ