Події

SpaceX у п'ятницю запустить на орбіту чергову партію інтернет-супутників Starlink

Чергова партія з 57 мікросупутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink буде запущена в п'ятницю, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

"Запуск 57 супутників Starlink і двох космічних апаратів (компанії - ІФ) BlackSky збираємося провести ... о 16:18 за часом Східного узбережжя США", - йдеться в повідомленні.

Пуск, який вже кілька разів переносився через негоду, планується здійснити о 16:18 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A на космодромі на мисі Канаверал. Погодні умови в районі космодрому на 60% сприяють його проведенню.

Два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 американської компанії BlackSky, які будуть доставлені на орбіту разом із 57 супутниками Starlink, призначені для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю понад один метр.

Як повідомлялося, остання партія з 58 супутників Starlink була запущена 13 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 538 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі. У разі успішного запуску вона матиме на орбіті понад 600 космічних апаратів. Запуск перших 60 супутників Starlink був здійснений у травні минулого року.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ