Події

Уповноважений президента України з прав дитини зазначив пройдений українською державою перший етап деінституціалізації

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на шостому засіданні діалогу з прав людини між Україною і Євросоюзом зазначив пройдений українською державою перший етап деінституціалізації - реформи системи догляду за дітьми.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, за цей час держава ввела законодавство про зміни в системі догляду за дітьми в регіонах і затвердив план реалізації другого етапу реформи на п'ять років.

Кулеба розповів, що з початку реформи в країні кількість дітей в інтернатах зменшилася на 9тис., що становить 9%. Наразі в цих закладах перебуває майже 97 тис. дітей, із них майже 55 тис. - цілодобово.

"Хочу звернути увагу, що серед вихованців усіх інтернатів лише 8% є сиротами або позбавлені батьківського піклування, решта 92% дітей мають батьків. Це є великою проблемою для України, коли батьки віддають своїх дітей в інтернати через стан здоров'я або бідність сім'ї", - заявив він.

Кулеба закликав представників ЄС підтримати Україну в цій реформі, зокрема шляхом надання експертної допомоги з боку донорів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ