Події

Негода в Івано-Франківській обл. зруйнувала 110 км доріг і 90 мостів, перекрито рух на Р-24 через зміщення гірських порід

В Івано-Франківській області внаслідок негоди зруйновані 110 км автодоріг, 90 мостів і 1850 метрів берегових укріплень.

Як повідомило Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор") у своєму Telegram-каналі, також в Івано-Франківській обл. пошкоджені 427,5 км доріг і 130 мостів, відселені 285 осіб.

Згідно з оприлюдненими оперативними даними, в Закарпатській області на ділянці дороги Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів, який був підтоплений р. Тиса, забезпечено наскрізний проїзд, але на деяких ділянках з певними обмеженнями. На місцях працюють інженери місцевої служби автодоріг для виявлення усіх пошкоджень дороги, підключено техніку для очищення дорожнього полотна й ліквідації наслідків стихії.

Крім того, станом на 7:00 середи, 24 червня, внаслідок інтенсивних дощів р. Дністер частково вийшла з берегів м. Галич (Івано-Франківська обл.), через що перекрито рух на мосту через Дністер (км 340) на трасі Н-09.

При цьому, як повідомляє "Укравтодор", уже відновлено проїзд дорогою Н-09 через с. Микуличин.

"Сьогодні опівночі на дорозі Н-09 у с. Микуличин ліквідовано сотні тонн каміння і гірської породи на вузькій гірській ділянці дороги. Потік води з бічного гірського струмка спрямовано у водопропускну трубу. Наразі проїзд дорогою Н-09 через Микуличин відновлено. Проте дощі не припиняються, тому закликаємо бути обережними й утриматися від поїздок, адже в горах можливі селеві потоки, зсуви, вихід річок і струмків із берегів", - ідеться в повідомленні.

Окрім цього, "Укравтодор" інформує про зміщення гірських порід біля Буковецького перевалу на 49 км дороги Р-24 Татарів-Кам'янець-Подільський.

За даними агентства, на ліквідацію надзвичайної ситуації та забезпечення проїзду працює техніка автодорожніх підприємств. У стані повної готовності перебувають усі дорожні підприємства області. Рух дорогою перекритий.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ