Події

Унаслідок негоди в Івано-Франківській області загинули дві людини, одна зникла безвісти, матеріальні збитки оцінюються в 400 млн грн

Унаслідок негоди в Івано-Франківській області дві людини загинули, ще одна зникла безвісти, повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

"Унаслідок стихії у Верховинському районі відрізані 19 сіл, загинули дві людини й одна людина вважається безвісти зниклою. Сталися руйнування захисних гребель, берегів річок, розмиви доріг і їх перекриття через зсуви", - повідомив він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Так, у Верховинському районі на ділянці дороги Ільці-Буркут опинилися заблокованими 40 автомобілів із туристами. Станом на вівторок вони проїхали в с. Красник.

На автодорозі державного значення в с. Микуличин був заблокований рух, проте пізніше його вдалося відновити. Проїзд трасою Криворівня-Чернівці повністю заблокований.

"За прогнозами очікуються сильні опади й подальше значне підвищення рівнів води в річках. Піку стихії очікуємо завтра", - зазначив Федорів.

У понеділок відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому було створено постійний штаб із ліквідації наслідків стихії. Органи державної влади спільно з органами місцевого самоврядування і аварійно-рятувальними службами виконують першочергові відновлювальні й рятувальні роботи та евакуаційні заходи.

"Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об'єктів і територій, за попередніми оцінками, становить понад 400 млн грн. Ми підготувили відповідний проект листа в Кабінет Міністрів України про надання коштів для подолання цієї ситуації. З обласного бюджету також надано субвенцію розміром 1 млн грн і 5625 л дизельного пального для виконання першочергових заходів із ліквідації наслідків стихії", - наголосив голова ОДА.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ