Події

Влада закликає громадян максимально дотримуватися умов карантину

Влада закликає громадян максимально дотримуватися умов карантину у зв'язку з ростом захворюваності в країні, і поки не хоче вдаватися до посилення карантинних заходів, які б'ють по людях і економіці, зазначає заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

"Якщо ми зараз не зупинимо цю ситуацію, то я хочу вам сказати, що може бути через десять днів зовсім інша ситуація. А ми не хочемо знову вводити карантин, який був у нас місяць-два назад. Тому що це б'є по економіці, по людям. Ми не хочемо повертатися до такого варіанту, тому закликаємо зараз усіх максимально дотримуватися умов карантину. Ну, послухайте, ніхто ж не хоче, щоб літа не було через 10 днів. Всі хочуть так само гуляти вулицями, тому потрібно носити маски, дезінфікувати руки і дотримуватися інших умов, яких від людей вимагають ТРЦ або інші установи", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24" у п'ятницю.

Тимошенко зазначив, що влада зараз не хоче запроваджувати жорсткіші механізми карантину в окремих областях чи в усіх регіонах України.

"Саме тому ми зараз закликаємо: досить вже гуляти - нагулялися. Всі бачать, яка зараз ситуація. Щодня у нас все більше і більше людей хворіють коронавірусною інфекцією. Тому потрібно повернутися до тієї ситуації, яка у нас була, - всі в масках, дезінфікуємо руки, соціальна дистанція", - підкреслив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ