Події

Бюджетний комітет Ради не схвалив перенаправлення 2,7 млрд грн МВС на доплати працівникам з боротьби з COVID-19

Комітет Верховної Ради з питань бюджету на своєму засіданні в середу не схвалив виділення Міністерству внутрішніх справ 2,7 млрд грн з фонду з питань боротьби з коронавірусом на доплати працівникам, задіяним у боротьбі з COVID-19, заявив секретар комітету і депутат фракції "Голос" Володимир Цабаль.

"Щойно бюджетний комітет Верховної Ради не погодив перенаправлення Міністерству внутрішніх справ 2,7 мільярдів гривень з фонду з боротьби з коронавірусом. Нагадаю, що на початку тижня уряд видав розпорядження, згідно з яким це перенаправлення мало відбутися: майже 5% від величини цього фонду на доплати поліції, прикордонникам, які нібито задіяні в боротьбі з COVID-19", - розповів Цабаль агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами депутата, насправді, доплати були розраховані не тільки на співробітників МВС, задіяних у протидії епідемії коронавірусу, а й на інших правоохоронців та співробітників підлеглих міністерству служб.

"Чому "нібито"? Тому що, як ми сьогодні з'ясували на комітеті, ці доплати планувалося робити майже всім співробітникам МВС - як тим, хто дійсно боровся з COVID-19, так і тим, хто не боровся, а бив активістів і народного депутата Романа Лозинського під час акції на підтримку Сергія Стерненка. З'ясувалося також, що уряд проголосував за таке рішення без узгодження з Міністерством фінансів. Додаткові розрахунки, які МВС нібито направило до Мінфіну, там так і не бачили, що офіційно підтвердили в комітеті", - додав секретар бюджетного комітету.

Він вважає, що уряд дискримінує медичних працівників, віддаючи перевагу правоохоронним органам у період пандемії: "І особливий цинізм полягає в тому, що, поки медики не отримують захисту і обіцяних доплат, МВС претендує на гроші, значно більше, ніж потрібно медикам. Виглядає так, що, на думку уряду, в нас з COVID-19 бореться МВС, а лікарі - ні".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ