Події

У Києві підвищилося середньодобове утримання в повітрі діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду

У Києві в період з 9 до 15 червня зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду та зважених речовин у повітрі, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

За даними обсерваторії, в повітрі Києва зазначено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій зважених речовин (пилу) - в 1,1-1,3 раза на Бессарабській площі та вулиці Каунаській.

Також зафіксовано вище допустимого вміст діоксиду сірки - в 2 рази на Бессарабській площі, в 1,8-1,9 раза на проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка, площі Перемоги, в 1,4-1,7 раза - на інших постах міста, крім проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де перевищень не виявлено.

Крім того, вміст діоксиду азоту в 9,2-14,4 раза перевищено на вулицях Каунаській, Інженера Бородіна, площі Перемоги; в 5,2-7,7 рази - на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки; в 3,1-4,6 раза - на інших постах міста, окрім проспекту Науки, 37.

Виявлено перевищення формальдегіду в 2,6-2,9 рази - на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, бульварі Вацлава Гавела; в 1,5-2,5 раза - на інших постах міста.

Зазначається, що всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії з 9 до 15 червня 2020 було відібрано і проаналізовано 1360 проб повітря.

"Загалом, у порівнянні з попереднім тижнем, в повітрі міста підвищився середньодобовий вміст діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду (помітніше - 10 - 12 червня); зміст інших домішок майже не змінився", - йдеться в повідомленні обсерваторії.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ