Події

Спікер мажилісу Казахстану самоізолювався після позитивного тесту на COVID-19, діагноз поставлений як безсимптомний

Голова Мажилісу парламенту Казахстану Нурлан Нігматулін пішов на самоізоляцію після позитивного тесту на COVID-19, повідомила в середу прес-служба палати.

"9 і 11 червня голова мажилісу приймав міністра охорони здоров'я Елжана Біртанова з питання повернутого з сенату проекту Кодексу "Про здоров'я народу і систему охорони здоров'я". (...) У зв'язку з позитивним аналізом у Елжана Біртанова спікер мажилісу 16 червня пройшов чергове тестування. На жаль, тест показав позитивний результат. При цьому діагноз поставлений як безсимптомний", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Дотримуючись затвердженого протоколу, Нурлан Нігматулін прийняв рішення про самоізоляцію. Зараз голова мажилісу продовжує працювати дистанційно. Заплановане на 17 червня пленарне засідання мажилісу проведе його заступник", - наголошується в ньому.

У прес-службі зазначили, що спікер суворо дотримувався карантинних заходів, в останній місяць працював дистанційно, ні з ким не контактував, за винятком денного пленарного засідання. При цьому він перед кожним пленарним засіданням проходив тестування на коронавірус.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ