Події

Столтенберг: Україна заслужила статус партнера з розширених можливостей, але блокування засідань Комісії Україна-НАТО Угорщиною ще не знято

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг констатує, що Україна заслужила статус партнера з розширеними можливостями, однак проблему блокування засідань Комісії Україна-НАТО Угорщиною через мовний закон ще не вирішено.

Про це він повідомив у вівторок у Брюсселі під час прес-конференції у відеоформаті, яка відбулася напередодні засідання міністрів оборони альянсу, яке пройде також у відеоформаті через обмежувальні заходи, впроваджені через пандемію коронавірусу.

"Союзники з НАТО вирішили надати Україні статус партнера з розширених можливостей, тому що Україна довела, що вона високо цінний партнер для НАТО. Це шлях подальшого поглиблення нашого партнерства з Україною. Щодо зустрічі на міністерському рівні в рамках засідання Комісії Україна-НАТО - проблему ще не вирішено. Це те, що ми ще повинні вирішити, і я сподіваюся, що ми знайдемо це рішення", - сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання, чи означає факт надання Україні статусу те, що питання блокування Угорщиною засідань на рівні міністрів також вирішено.

Як повідомлялося раніше, 12 червня союзники з НАТО ухвалили рішення, яким Україні було надано статус партнера з розширеними можливостями. Угорщина продовжує блокувати засідання Комісії Україна-НАТО на рівні, вище рівня послів, уже декілька років через незгоду із законом про мову, який, на думку Будапешта, обмежу права угорської меншини, яка проживає в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ