Події

На проспекті Курбаса в Києві розпочався демонтаж незаконно побудованої на дорозі частини ТРЦ - Кличко

Київська міська влада змусила забудовника прибрати частину ТРЦ на проспекті Леся Курбаса, яку було незаконно зведено на проїжджій частині, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Тільки-но з'явилася інформація, місто відразу направило на будівництво комісію з перевіркою. Працівники ШЕУ Святошинського району виявили порушення меж будівництва. Тому керівництво комунальної корпорації "Київавтодор" звернулося до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції щодо реагування на правопорушення", - повідомив Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

За підсумками перевірки було встановлено, що внаслідок дій забудовника було пошкоджено проїжджу частину, а на дорожнє покриття встановлено монолітну залізобетонну опору.

"Замовник будівництва не отримував і не міг отримати узгодження будувати на дорозі! До того ж, фахівців "Київавтодору" спочатку не допустили на об'єкт для огляду й оцінки завданих місту збитків. І забудовник спочатку відмовлявся прибрати конструкцію. Але після деяких аргументів щодо можливих "перспектив" місто змусило забудовника погодитися і прибрати творіння будівельного "креативу" з дороги. Своїм коштом. Учора надвечір забудовник розпочав роботи з демонтажу конструкції з проїжджої частини. І також відновить там дорогу", - наголосив Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ